top of page
umit-yildirim-9OB46apMbC4-unsplash.jpg

CE MÄRKNING

 

CE-märkning agerar idag som en garant för företag och privatpersoner när man genomför affärer på den internationella marknaden.

CE MÄRKNINGENS 6 STEG

 

1. Ta fram rätt direktiv

2. Förtydligar krav

3. Kontrollerar din produkt

4. Riskbedömma och testa produkt

5. Dokumentera process 

6. CE märka din produkt

DOKUMENTERAD SÄKERHET MOT EN ÖPPEN EUROPEISK MARKNAD

 

CE-märkning agerar idag som en garant för företag och privatpersoner när man genomför affärer på den internationella marknaden.

CE-märkningen har sedan 1993 varit ett riktmärke för huruvida en produkt harmoniserar med gällande EU-lagstiftning. I och med att fler och fler länder gått med i avtalet har också kraven standardiserats mellan länderna i vad vi nu kallar EN standarder.

När du som tillverkare eller inköpare arbetar med produkter som är reglerade enligt CE märkning, vet ni att ni arbetar med produkter som är godkända gällande hälsa, miljö, säkerhet och sund konkurrens.

CE märkningen syftar till att underlätta för dig oavsett om du är tillverkare, importör eller distributör. Med ett CE märke har tillverkaren garanterat att minst dom 6 stegen är  tagna och att relevant dokumentation, riskbedömning och kontroll är gjorda. 

Kontakta oss så berättar vi mera

niklas@actas.se

+46 (0) 70-795 01 62

CE MÄRKNING I 6 STEG

 

1. Actas hjälper dig ta fram rätt direktiv och rätt standard. Att välja fel kan kosta företaget både tid och pengar!

2. Vi bryter ner och förtydligar vilka krav som ställs på dig och din produkt. Actas hjälper dig att nå kravnivåer oavsett om det handlar om certifiering, kontroll eller dokumentation.


3. Actas samarbetar med flera ackrediterade 3:e parts organ och kan tillsammans med dem kontrollera din produkt om så krävs.


4. Vi hjälper dig att riskbedöma och testa din produkt. Vid inköp hjälper vi till med att skapa kontrollplaner och protokoll.

5. Actas hjälper dig med att dokumentera hela din produkt genom hela dess livscykel från konstruktion till skrotning.


6. Vi hjälper dig ta fram CE märke och prestandadeklaration samt hjälper dig upprätta teknisk fil.

Nu är din produkt inköpt/tillverkad och Actas har sparat all dokumentation i sin databas vilket medför att kostnad och tidsåtgång kan hållas till ett minimum vid produktutveckling!

NÄR DU ANLITAR ACTAS KAN DU KÄNNA DIG TRYGG

 

Oavsett  om du behöver hjälp med maskindirektiv, lyftredskap, byggprodukter eller PED så har Actas en lösning för ditt företag gällande CE märkning.

Med en kvalitetssäkrad CE process för maskindirektivet och tunga referenser kan du känna dig trygg,  oavsett om du bygger en ny maskinlinje eller helt enkelt vill få en instruktionsbok till en befintlig.

Som en del i Actas process använder vi oss av en av Sveriges bästa programvaror gällande CE märkning, CEDOC, så att du som slutkund skall kunna känna dig säker på att alltid få ta del av dom senaste bestämmelserna och standarderna. 

Frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig!

niklas@actas.se

+46 (0) 70-795 01 62

Läs mer om:

Arbetsmiljö

bottom of page